hlavní strana

Seznamovací pobyt 6.D

15.10.2018 15:08

HORNÍ MALÁ ÚPA – chata „U sv. Floriána“ – 18. - 21. 9. 2018

Na naši první společnou akci jsme vyrazili autobusem v úterý o půl deváté ráno. Za hodinu jsme byli na hasičské chatě. Rozdělili jsme se do pokojů, povlékli si postele a už nás učitelé naháněli na procházku na Pomezky. Tady jsme navštívili informační centrum, nakoupili si pohledy a jiné suvenýry. Učitelé zjistili, že místní obchod bude celý týden zavřený. Po návratu na chatu jsme zajistili večerní opékání špekáčků, kluci šli s p. učitelem Ságnerem na dříví, holky připravovaly ostatní v kuchyni. Večer se opékaly špekáčky a potom následovala stezka odvahy. Dlouho se nechtělo spát.

Ve středu po snídani a kontrole úklidu jsme vyrazili na delší procházku ke kostelíku. Počasí bylo krásné a hory bez turistů. Hezky jsme se prošli, ani nohy nebolely. Celá trasa měla asi 8 km. Po návratu na chatu byl oběd ( rajská omáčka, masové koule a těstoviny). Po obědě jsme sportovali v okolí chaty o první body pro vylosovaná družstva, hráli jsme míčové hry, pétanque aj.  K večeři byly palačinky a pak hry na chatě. Večerní usínání bylo opět zdlouhavé, museli jsme si popovídat o dojmech z druhého dne a taky se seznamovat.

Ve čtvrtek ráno po snídani a kontrole úklidu jsme dostali od p. učitele Szotkowského za úkol vytvořit v lese stavení z mechu a jiného přírodního materiálu. Každé vytvořené družstvo bojovalo o další body do soutěže. Po obědě jsme vyšplhali na chatu Jelenku ( 1260 m.n.m.) a následně jsme přešli na Pomezky. Po trase jsme navštívili „hřbitov odpadků“ s informacemi o rozpadu různých materiálů v přírodě. Před odchodem na chatu jsme dostali ovocné zmrzlinové poháry v místní restauraci. Po návratu na chatu a večeři jsme společně hráli  hry. Noc byla již klidnější zásluhou únavy po procházce.

V pátek jsme po snídani uklidili na pokojích, naši učitelé vyhodnotili soutěž družstev, chování jednotlivců a jejich aktivity. Všichni jsme si mohli po zásluze vybrat nějaké pozornosti. Následovalo volno, kdy jsme si mohli pohrát v okolí chaty nebo jít na houby. Učitelé zatím připravili oběd (kuře a rýže se zeleninou). Po obědě jsme společně uklidili celou chatu a o půl třetí pro nás přijel autobus, aby nás dovezl zpátky domů.

Během těch 4 dnů jsme se opravdu seznámili, navázali jsme nová kamarádství. Uteklo to rychle a učitelé nás pochválili za naše chování.